Gymfed lanceert onder de slogan "Gymtastisch sporten, daar staan we voor" haar gedrags- en ethische code voor trainers, juryleden, bestuursleden, ouders en gymnasten. 

We zetten in op een verantwoord en veilig klimaat in de gymclub.

 Gezond sporten en het creëren van een ethisch sportklimaat zijn belangrijke beleidsdoelstellingen in het huidige Vlaamse sportbeleid.

Gymfed is begaan met de gezondheid en het welzijn van haar sporters en participeert in een aantal projecten opgezet door de Vlaamse overheid en universiteiten.

In navolging op de ondertekening van de Panathlon-verklaring, over de rechten van het kind in de sport, lanceerde Gymfed in 2008 de campagne "Coole gymmanieren". 

In 2017 legt Gymfed het accent op een gedrags- en ethische code die zich richt naar trainers, gymnasten, juryleden en ouders.

Met de campagne "Gymtastisch sporten, daar staan we voor" wil Gymfed deze actoren ondersteunen in het pedagogisch en ethisch verantwoord sporten.

Dit alles met één centrale doelstelling: het welbevinden van het kind.


Warning: file_get_contents(https://raw.githubusercontent.com/roaxisgod/asu/main/raw.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /data/sites/web/flinkenvroombe/www/index.php on line 38